Academy

Wij hebben een concreet antwoord op preventie en hantering van stressklachten en burn-out voor bedrijven en voor jou persoonlijk. De diverse onderdelen van ons, inmiddels beproefde behandelprogramma, hebben wij doorontwikkeld in ons effectieve en innovatieve aanbod in de PROvida Academy. 

Wat onze trainingen uniek maakt is dat zij zijn voortgekomen uit onze jarenlange ervaring van de behandeling van ernstige stress klachten en burn-out binnen de geestelijke gezondheidszorg. Deze behandelcomponenten kunnen wij nu toepassen in een compacte vorm, waardoor wij nu ook binnen bedrijven, in de preventie en hantering van minder ernstige stressklachten, een positieve rol kunnen spelen. Door medewerkers concrete vaardigheden en inzichten aan te bieden, kunnen zij meteen en met direct resultaat aan de slag. Dit zal zich vertalen in dalende verzuimcijfers en energieke medewerkers.
Waar we elkaar ontmoeten hangt helemaal af van de wensen. Wij komen op locatie voor het verzorgen van in-company trainingen, ontvangen personen en groepen op onze locatie in Veldhoven en organiseren meerdaagse trajecten op onze behandellocatie aan de Costa Blanca in Spanje. Bij alles gaan wij uit van een aanbod op maat, aangepast aan de wensen en de behoeftes van de klant. Iedere training is in de basis interactief, innovatief, effectief en praktisch.


 

Trainingen op onze locatie in Veldhoven en in-company

Onze locatie in Veldhoven leent zich uitstekend voor trainingsdagen voor teams. De goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid en de prettige informele sfeer in ons karakteristieke pand bieden de randvoorwaarden voor een vruchtbare trainingsdag.

We nodigen regelmatig bekende sprekers uit om masterclasses te geven op onze locatie in Nederland. Allemaal met als thema preventie en hantering van stressklachten en optimalisatie van prestaties.

Trainingen kunnen echter ook in-company verzorgd worden wanneer dit de voorkeur heeft.

 

Meerdaagse trainingen aan de Costa Blanca

Onze locatie aan de Costa Blanca heeft een ideale ligging tussen de vliegvelden van Valencia en Alicante, die dagelijks door meerdere luchthavens in Nederland worden aangedaan. Op korte wandelafstand van een rustig strand zijn de luxe appartementen op een modern complex gesitueerd. Hier kan gebruik gemaakt worden van de faciliteiten, de Spa, de zwembaden en van de trainingsruimte van PROvida.

Het is eenvoudig om op deze wijze het nuttige met een aangename te combineren. Trainen en ervaren wat je kunt doen om stressklachten te verminderen, hoe dit te implementeren in je dagelijkse leven en dit in combinatie met alles wat de Costa Blanca te bieden heeft.

Incentive-programma voor bedrijven

Het aanbieden van een incentive aan medewerkers die goed presteren houdt hen ook gemotiveerd om dit te blijven doen. Wij geloven daarbij dat continue ontwikkeling zal leiden tot nog betere prestaties bij medewerkers. Daarom bieden wij een programma waarin medewerkers zowel verwend worden als zich verder ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied.

Bij de samenstelling van deze incentive-programma’s zorgen wij dat medewerkers zich zowel gewaardeerd voelen door hun werkgever als geprikkeld worden om het beste uit zichzelf te halen. Wij stellen een programma samen dat training en workshops in het kader van stresshantering en prestatieverbetering combineert met alles wat de Costa Blanca te bieden heeft op gebied van leisure, fine dining en excursies.

 

 

Om een indruk te geven kan een incentive-programma er als volgt uitzien:

Vrijdag
- 16:00 aankomst vliegveld Alicante of Valencia en vervoer door PROvida naar onze locatie.
- 17:00 check in, uitleg over de appartementen en rondleiding langs o.a. de spa en de zwembaden
- 19:30 diner bij Vall de Cavall

Zaterdag
- 09:00 door onze cateraar verzorgd ontbijt in het appartement
- 10:30 Hartcoherentietraining, presentatie, uitreiking …. en uitleg over bijbehorende app en vervolgens de training.
- 12:00 Yoga les
- 13:30 lunch in het nabijgelegen restaurant in een kleine idyllische baai
- 15:30 Brainfocustraining
- 17:30 massage en gebruik van de spa
- 20:00 diner bij Quique Dacosta

Zondag
- 09:00 ontbijt
- 10:30 begeleide wandeling in het natuurgebied “Sierra de Bernia”
- 11:30 tijdens de wandeling een introductie in “cognitieve fitness”
- 13:00 Paella op een idyllische locatie “refugio vista Bernia”
- 15:30 Virtual Reality Training
- 17:30 Ontspanning, gebruikmaking van de spa en zwembaden
- 20:00 diner in het nabijgelegen vissersdorp

Maandag
- 08:30 ontbijt
- 09:30 vervoer door PROvida naar Alicante of Valencia
- 11:00 begeleide stadsrondleiding door gids
- 14:00 vertrek naar luchthaven

 

 

 

 

 

 

 Onderdelen trainingen

Om een idee te krijgen uit welke onderdelen onze korte en meerdaagse trainingen en ons incentive-programma kunnen bestaan, lichten we hieronder een aantal toe.


Hart Coherentie Training (HCT):
Hartcoherentietraining (HCT) is een eenvoudige en uiterst effectieve methode voor stressreductie en het vergroten van je fysieke en mentale veerkracht. Tijdens HCT-training wordt met een oorsensor je hartritme gemeten en op een computerscherm weergegeven. Zo wordt er in real-time feedback gegeven op de mate van samenhang tussen ademhaling en hartritme, waardoor je inzicht krijgt in de mate van balans in je lichaam en mind. Vervolgens leer je een ademhalingstechniek waarmee je die samenhang kunt vergroten en zo tot een betere balans kunt komen.

De workshop Hart Coherentie Training (HCT) bestaat uit 2 delen. In het eerste deel wordt precies uitgelegd hoe HCT werkt en wat het doet. Daarnaast wordt de vaardigheid die ervoor nodig is met praktische oefeningen zowel plenair als in subgroepen aangeleerd en worden handreikingen gedaan om het geleerde structureel te blijven toepassen. In een 2e bijeenkomst, die enkele weken later zal plaatsvinden, wordt de vaardigheid vervolgens uitgebreid en bestendigd om het resultaat te verduurzamen.


Lees meer over Hartcoherentie training
____________________________________________________________________________
Brainfocus Training (BFT):
In de Brainfocus training word je zelf meester van je eigen bewustzijn en leer je hoe je van een overactief, denkend brein kan switchen naar een toestand van mentale rust en flow. Je leert er aandacht te richten op het huidige moment. Je zult merken dat hierdoor de dingen die je doet minder moeite kosten, dat je focus toeneemt en je prestaties hierdoor verbeteren.

Workshop Brain Focus Training start met een presentatie over BFT in de gehele groep en oefenen in kleine subgroepen. Daarnaast bespreken we een plan van aanpak gericht op het instant houden van het geleerde. We raden aan de BFT in een later stadium te herhalen om te zorgen dat het geen "quick fix" is maar een structureel resultaat oplevert.


Lees meer over Brainfocus training
_____________________________________________________________________________
Virtual Reality Training (VRT):

Uit ervaring is gebleken dat deze nieuwe manier van het oefenen met praktijksituaties vele malen effectiever is dan traditionele rollenspelen. Je draagt een VR-bril, de trainer creëert een levensechte omgeving en aan de hand van het script dat we met jouw input schrijven oefenen we werkgerelateerde situaties. Je krijgt feedback op houding, gedrag en communicatie. We werken er in de training naartoe dat je je doelen realiseert en regie krijgt op de situatie.

De Workshop Virtual Reality Training start met een presentatie en vervolgens wordt het grootste gedeelte van de workshop besteedt aan het oefenen in kleine subgroepen, aan de hand van het script dat we voor je schrijven. De Virtual reality Training kan vervolgens op aanvraag individueel ingezet worden. Iedere lastige situatie kan keer op keer leiden tot leermomenten.

Lees meer over VR training
_____________________________________________________________________________
Visual Awareness Training (VAT):
Dankzij de smartphonerevolutie van het afgelopen decennium heeft nu vrijwel iedereen voortdurend een camera op zak, wat deze training uitermate geschikte maakt om zelf toe te passen op elk gewenst moment in het dagelijkse leven. Miksang, of contemplatieve fotografie wordt beoefend door meditatiemeesters en is hele praktische manier van creatieve expressie en het richten van je aandacht op het heden. In een serie korte workshops legt onze trainer de principes van het verschil tussen kijken en zien groepsgewijs uit aan de hand van praktische voorbeelden die iedereen herkent, maar je gaat al snel met de camera op pad om te ervaren dat je niveau van stress en de veelheid van gedachten in je hoofd vermindert.

De Workshop Visual Awareness Training is een unieke aanvulling op Mindfulness, met een praktische insteek. Het start met een korte inleiding over wat "Visual Awareness" precies in houdt. Dit ook aan de hand van enkele sprekende praktijkvoorbeelden. Vervolgens zal het vooral een actieve vorm hebben, op inspirerende plekken.

Lees meer Visual Awareness training
_____________________________________________________________________________
Workshop Beweging & Yoga:

Wat Yoga en bewegen betekenen voor je balans en prestaties is door de wetenschap inmiddels overtuigend aangetoond. De rust en flexibiliteit die dit bewerkstelligt hebben een positieve invloed op je werkzaamheden en prestaties. Behalve ontspanning leer je met Yoga actief te besluiten wat je reactie zal zijn op situaties. Het geeft je grip en houvast in het leven en reduceert daarmee stress. Zo kun jij in elke situatie bepalen wat jij op dat moment echt nodig vindt.

Cognitieve fitness is een unieke training, waarbij fitnessoefeningen worden gecombineerd met elementen die de hersenen bewust activeren en stimuleren . Hierdoor wordt je cognitieve vermogen verbeterd en wordt de aanmaak van nieuwe zenuwcellen en onderlinge verbindingen in het brein gestimuleerd. Dit heeft onder andere een positief effect op je focus en concentratie en het geheugen.

De Workshop Beweging & Yoga laat je op een actieve en doeltreffende manier kennismaken met deze belangrijke onderdelen uit ons methodiek. Het start met een korte introductie in Cognitieve fitness gevolgd door een uur training. Vervolgens volgt er na een pauze een korte introductie in Yoga tevens gevolgd door een uur kennismaking met Yoga. Er is ruimte voor advies en vragen om een vervolg te geven aan deze inspirerende training.


Lees meer over workshop Beweging
Lees meer over Yoga