Behandelprogramma Spanje

Bij PROvida kom je niet alleen om te herstellen van je klachten, zoals hevige vermoeidheid en spanning, maar leer je juist ook om het beste uit jezelf te halen, met als resultaat een professioneel en waardevol leven: PROvida!


We gebruiken hierbij onze kennis en ervaring die we hebben opgedaan bij PROspero GGZ, een innovatief holistisch behandelprogramma in een klinische setting in de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast hebben onze zorgprofessionals jarenlange ervaring in de behandeling van stress-gerelateerde psychische klachten. Ook hebben we een zeer brede ervaring in het werken met topsporters, topteams en topmanagers.

Het exclusieve en innovatieve 4-weeks behandelprogramma van PROvida vindt plaats in een klein dorpje in Spanje. Binnen ons behandelprogramma werken we met wetenschappelijk bewezen effectieve behandelingen en maken we gebruik van innovatieve behandelmodules. 
 Individuele behandeling


De individuele behandeling is gebaseerd op de wetenschappelijk effectief bewezen derde-generatie Cognitieve Gedragstherapie. Je gaat aan de slag een realistische dagstructuur te vinden met een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning. Er is aandacht voor een gezond slaappatroon en goede slaaphygiëne. Je maakt contact met je grenzen en wordt je bewust van signalen van het lichaam.  Op cognitief niveau wordt gewerkt aan het leren uitdagen van niet helpende gedachten en overtuigingen. Je leert op een handige manier omgaan met persoonlijke obstakels en stressvolle situaties. En je begint met stilstaan bij de dingen die je echt belangrijk vindt in het leven en gaat investeren in de dingen die er echt toe doen. Dit alles zorgt ervoor dat je persoonlijke veerkracht ontwikkelt.

 Beweegprogramma


Sporten en bewegen heeft ook een belangrijke plaats binnen de behandelprogramma van PROvida. We werken toe naar bewustwording en inzicht in lichamelijke belasting en individuele belastbaarheid. Daar hoort bij dat we je leren om je lichaam aan te voelen en te handelen naar wat haalbaar is qua belasting op dat moment. Het doel is om je belastbaarheid te vergroten, en je energieniveau te verhogen, waardoor je veerkrachtiger wordt.  Doordat je met cognitieve fitness steeds nieuwe uitdagende bewegingen aanleert, verbetert dit je cognitieve vermogen en stimuleert het de aanmaak van nieuwe zenuwcellen en betere onderlinge verbindingen in het brein. Je leert weer om plezier te hebben in het verkrijgen van een actieve leefstijl, waarin ook ruimte is voor ontspanning. We laten je kennismaken met een zo breed mogelijk aanbod aan activiteiten en willen dat je een plan maakt om thuis hiermee verder te gaan.


 E-health internetmodule


Er worden cognitief gedragsmatige technieken ingezet in een speciaal voor burn-out ontwikkelde e-health module waardoor je jezelf op een andere manier leert te verhouden tot vermoeidheid en andere klachten. 

 Groepsmodule


In de groepsmodule hebben we aandacht voor de bouwstenen om stappen te zetten in je burn-out herstel. Je leert de vaardigheid om meer bewust te worden en om zelf weer controle te krijgen over je leven. 

 Yoga


In het behandelprogramma bij PROvida zul je jezelf bezig houden met Vinyasa Yoga en Yin Yoga. Eenvoudig uitgelegd is Vinyasa yoga een actieve vorm van yoga waarin je houdingen aanneemt op het ritme van je ademhaling en yin yoga een rustige vorm van yoga die zich vooral richt op het versoepelen van de gewrichten en het bindweefsel in je lichaam.


 Voeding


In het voedingsprogramma vergroot je je inzicht in je eigen voedingspatroon. Je wordt jezelf bewust van de effecten van voeding op je lichamelijke en psychische gezondheid. En leer je te ervaren waar je trek voelt in je lichaam en hoe je meer bewust keuzes kunt maken in gezonde voeding. Bij voedingskeuzes komen vaak saboterende gedachtes naar boven. Deze leer je herkennen om ook zo de gezondere voedingskeuzes te kunnen maken. Je gaat merken dat je van gezonde voeding kunt genieten en er plezier in kunt hebben om ermee bezig te zijn.


Kookworkshops
In kookworkshops ga je zelf aan de slag aan de hand van een gebalanceerd uitgewerkt recept. Je krijgt meer informatie over de ingrediënten en de voedingsstoffen van de producten. Plezier in het koken en samen bezig zijn met het proces staat hier voorop. Uiteraard kun je daarna genieten van de gezonde maaltijd die je zelf bereid hebt.

 Mindfulness en Visual Awareness Training


In de Mindfulness Training leer je om meer in het moment te leven en jezelf los te maken van de ‘doe-modus’. Onze innovatieve Visual Awareness Training maakt, via een aantal eenvoudige technieken, van je camera of smartphone een gereedschap dat je kan helpen bij een visueel gewaarzijn in contact met de omgeving. Deze vorm van ‘mindfulness in actie’ is een unieke uitbreiding van de traditionele mindfulness training: het leert je te mediteren in contact met je omgeving, met zowel je ogen als je hart wijd open. Dat levert bijzondere foto’s op die anderen laten meedelen jouw unieke waarneming, maar veel belangrijker: het leert je om de wereld weer op een vreugdevolle en frisse manier te zien – zoals je dat als kind al kon.


 Virtual reality exposure therapie


In de Virtual Reality training leren we je om veerkrachtig en in balans te zijn in elke sociale interactie en stressvolle situatie. Zo kun je leren in de toestand te komen, waarbij je helder van geest bent, emotioneel stabiel en lichamelijk in balans. Hierdoor kun je het beste uit jezelf halen en je resultaten op je werk verbeteren. Door in een interactieve, virtuele (sociale) wereld te oefenen kun je leren om disfunctionele gedachtes en emoties beter te hanteren en ander gedrag toe te passen. De experiëntiële ervaring helpt bij het ontwikkelen van veerkracht en geeft vertrouwen om de nieuw geleerde vaardigheden in te zetten in je eigen sociale omgeving. Dit bevordert de re-integratie in de werksituatie en in bredere zin participatie in de maatschappij.

 Excursies


In het weekend is er tijd en ruimte voor ontspanning. We hebben 2 excursies georganiseerd om de prachtige omgeving van Benissa te verkennen. Het eerste weekend ga je een markt bezoeken in Jalon. Er is de mogelijkheid om rond te struinen en om winkeltjes te bekijken. Ook is het mogelijk om te ontspannen op een terrasje. Het tweede weekend bezoeken we het kasteel van Guadelest, waar je heerlijk rond kunt wandelen en je een mooi uitzicht hebt over het azuurblauwe stuwmeer.


 Hartcoherentie training


In de Hartcoherentie training leer je ademhalingstechnieken om je onderliggende fysiologie in balans te brengen. Door onmiddellijke biofeedback van je hartslag kun je op een innovatieve manier leren om in een staat van helderheid en kalmte komen. 

 Brainfocus training


In de Brainfocus training leer je hoe je van een overactief, denkend brein kunt omschakelen naar een toestand van mentale rust en flow. Deze staat van flow is ideaal om te leren en heeft positieve effecten op je gezondheid. Je wordt creatiever, kunt beter overzicht houden en haalt consistent betere resultaten op je werk.