Trainingen, workshops en incentive programma

Het steeds groter wordende probleem van uitval op het werk door stressklachten vraagt om een adequate en doeltreffende aanpak.
Afgeleid van ons succesvolle en intensieve behandelprogramma, heeft PROvida een effectief aanbod ontwikkeld ter preventie en hantering van stress klachten op de werkvloer.

We bieden trainingen op maat, die wij samenstellen aan de hand van diverse innovatieve en praktische modules, aangevuld met de wensen van de klant.
De inhoud van de trainingen is altijd gericht op het aanleren van vaardigheden waarmee medewerkers regie krijgen op hun balans en prestaties op het werk. De modules zijn vernieuwend en de effecten hiervan zijn direct merkbaar. Het geleerde kan meteen in de praktijk gebracht worden op de werkvloer en in het leven in het algemeen. 
De inhoud, de duur en de frequentie van workshops, trainingen en modules is maatwerk. Op basis van de behoeftes van de organisatie en de doelen die gesteld worden stellen wij een programma samen, dat kan variëren van losse modules, tot een langlopend trainingsprogramma.


Op onze locatie of in-company?
Onze locatie in Veldhoven leent zich uitstekend voor trainingsdagen voor teams. De goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid en de prettige informele sfeer in ons karakteristieke pand bieden de randvoorwaarden voor een vruchtbare trainingsdag. Er is de beschikking over individuele- en groepsruimtes en uiteraard is het mogelijk om ook voor gezonde en smaakvolle catering te zorgen. Indien het de voorkeur heeft de trainingen in-company aan te bieden, dan verplaatst ons team zich zonder probleem door het land.

 

Meerdaagse trainingen aan de Costa Blanca

Onze locatie aan de Costa Blanca heeft een ideale ligging tussen de vliegvelden van Valencia en Alicante, die dagelijks door meerdere luchthavens in Nederland worden aangedaan. Op korte wandelafstand van een rustig strand zijn de luxe appartementen op een modern complex gesitueerd. Hier kan gebruik gemaakt worden van de faciliteiten, de Spa, de zwembaden en van de trainingsruimte van PROvida.

Het is eenvoudig om op deze wijze het nuttige met een aangename te combineren. Trainen en ervaren wat je kunt doen om stressklachten te verminderen, hoe dit te implementeren in je dagelijkse leven en dit in combinatie met alles wat de Costa Blanca te bieden heeft.

Incentive programma voor bedrijven
Het aanbieden van een incentive aan medewerkers die goed presteren houdt hen ook gemotiveerd om dit te blijven doen. Wij geloven daarbij dat continue ontwikkeling zal leiden tot nog betere prestaties bij medewerkers. Daarom bieden wij een programma waarin medewerkers zowel verwend worden als zich verder ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied.

Een aantal voorbeelden van onze trainingsonderdelen en incentives kun je vinden onder:
PROvida academy

 

 

Ons Incompany aanbod bestaat uit de volgende modules en trainingen:


Hart Coherentie Training (HCT):

Hartcoherentietraining (HCT) is een eenvoudige en uiterst effectieve methode voor stressreductie en het vergroten van je fysieke en mentale veerkracht. Tijdens HCT-training wordt met een oorsensor je hartritme gemeten en op een computerscherm weergegeven. Zo wordt er in real-time feedback gegeven op de mate van samenhang tussen ademhaling en hartritme, waardoor je inzicht krijgt in de mate van balans in je lichaam en mind. Vervolgens leer je een ademhalingstechniek waarmee je die samenhang kunt vergroten en zo tot een betere balans kunt komen.

De workshop Hart Coherentie Training (HCT) bestaat uit 2 delen. In het eerste deel wordt precies uitgelegd hoe HCT werkt en wat het doet. Daarnaast wordt de vaardigheid die ervoor nodig is met praktische oefeningen zowel plenair als in subgroepen aangeleerd en worden handreikingen gedaan om het geleerde structureel te blijven toepassen. In een 2e bijeenkomst, die enkele weken later zal plaatsvinden, wordt de vaardigheid vervolgens uitgebreid en bestendigd om het resultaat te verduurzamen.

Lees meer over HCT


Brainfocus Training (BFT):

In de Brainfocus training word je zelf meester van je eigen bewustzijn en leer je hoe je van een overactief, denkend brein kan switchen naar een toestand van mentale rust en flow. Je leert er aandacht te richten op het huidige moment. Je zult merken dat hierdoor de dingen die je doet minder moeite kosten, dat je focus toeneemt en je prestaties hierdoor verbeteren.

Workshop Brain Focus Training start met een presentatie over BFT in de gehele groep en oefenen in kleine subgroepen. Daarnaast bespreken we een plan van aanpak gericht op het instant houden van het geleerde. We raden aan de BFT in een later stadium te herhalen om te zorgen dat het geen "quick fix" is maar een structureel resultaat oplevert.

Lees meer over BFT


Virtual Reality Training (VRT):

Uit ervaring is gebleken dat deze nieuwe manier van het oefenen met praktijksituaties vele malen effectiever is dan traditionele rollenspelen. Je draagt een VR-bril, de trainer creëert een levensechte omgeving en aan de hand van het script dat we met jouw input schrijven oefenen we werkgerelateerde situaties. Je krijgt feedback op houding, gedrag en communicatie. We werken er in de training naartoe dat je je doelen realiseert en regie krijgt op de situatie.

De Workshop Virtual Reality Training start met een presentatie en vervolgens wordt het grootste gedeelte van de workshop besteedt aan het oefenen in kleine subgroepen, aan de hand van het script dat we voor je schrijven. De Virtual reality Training kan vervolgens op aanvraag individueel ingezet worden. Iedere lastige situatie kan keer op keer leiden tot leermomenten.

Lees meer over VR Training


Visual Awareness Training (VAT):

Dankzij de smartphonerevolutie van het afgelopen decennium heeft nu vrijwel iedereen voortdurend een camera op zak, wat deze training uitermate geschikte maakt om zelf toe te passen op elk gewenst moment in het dagelijkse leven. Miksang, of contemplatieve fotografie wordt beoefend door meditatiemeesters en is hele praktische manier van creatieve expressie en het richten van je aandacht op het heden. In een serie korte workshops legt onze trainer de principes van het verschil tussen kijken en zien groepsgewijs uit aan de hand van praktische voorbeelden die iedereen herkent, maar je gaat al snel met de camera op pad om te ervaren dat je niveau van stress en de veelheid van gedachten in je hoofd vermindert.


De Workshop Visual Awareness Training is een unieke aanvulling op Mindfulness, met een praktische insteek. Het start met een korte inleiding over wat "Visual Awareness" precies in houdt. Dit ook aan de hand van enkele sprekende praktijkvoorbeelden. Vervolgens zal het vooral een actieve vorm hebben, op inspirerende plekken.

Lees meer over VA Training


Workshop Beweging & Yoga:

Wat Yoga en bewegen betekenen voor je balans en prestaties is door de wetenschap inmiddels overtuigend aangetoond. De rust en flexibiliteit die dit bewerkstelligt hebben een positieve invloed op je werkzaamheden en prestaties. Behalve ontspanning leer je met Yoga actief te besluiten wat je reactie zal zijn op situaties. Het geeft je grip en houvast in het leven en reduceert daarmee stress. Zo kun jij in elke situatie bepalen wat jij op dat moment echt nodig vindt.

Cognitieve fitness is een unieke training, waarbij fitnessoefeningen worden gecombineerd met elementen die de hersenen bewust activeren en stimuleren . Hierdoor wordt je cognitieve vermogen verbeterd en wordt de aanmaak van nieuwe zenuwcellen en onderlinge verbindingen in het brein gestimuleerd. Dit heeft onder andere een positief effect op je focus en concentratie en het geheugen.

De Workshop Beweging & Yoga laat je op een actieve en doeltreffende manier kennismaken met deze belangrijke onderdelen uit ons methodiek. Het start met een korte introductie in Cognitieve fitness gevolgd door een uur training. Vervolgens volgt er na een pauze een korte introductie in Yoga tevens gevolgd door een uur kennismaking met Yoga. Er is ruimte voor advies en vragen om een vervolg te geven aan deze inspirerende training.

Lees meer over Workshop Beweging

Lees meer over yoga