Reviews

Wat vonden onze cliënten?


Deelnemer VIP programma half november 2019

Het VIP programma van PROvida is de beste investering in mezelf die ik ooit heb gedaan. Het was een intensief proces en juist dit heeft mijn leven volledig veranderd. Het hele team van professionals blinkt uit in deskundigheid en persoonlijke betrokkenheid.

(Onderstaande reviews zijn van cliënten van de zusteronderneming van PROvida)

Deelnemer september 2019:

 

In een tijdsbestek van 12 jaar ben ik 3 maal in een burn-out beland met lange periodes van enorme angst/paniek aanvallen en depressies. Na mijn behandeling in Spanje ben ik enorm opgeknapt en heb ik in relatief korte tijd een kwantumsprong gemaakt in herstel en helen van mijn eigen pijn. Door in een andere omgeving te verblijven ben ik losgekomen van triggers en oude gewoonte, tegelijk heeft de zon mij daar ook goed gedaan. Het team van begeleiders en psychlogen zijn bijzonder gepassioneerd en voelt als een warme bad. Ik heb enorm genoten van het veelzijdig programma van diversen sporten, yoga, mindfulness, koken en creatief bezig zijn, vooral het laatste heeft mij verrast en heb ik veel rust in gevonden. De persoonlijke gesprekken en zeker ook de groepsgesprekken hebben mij geholpen om bij mijn eigen pijn te komen en deze los te laten. Ook heb ik ontzettend veel mee gekregen van mijn groepsgenoten, deze hebben ontzettend veel bijgedragen aan mijn herstel. Door dagelijks zo bewust op alle fronten met je zelf aan de slag te gaan ruim 5 weken lang gaat herstel ontzettend snel. Ik heb het gevoel dat ik hierdoor meer dan een jaar heb ingelopen qua herstel en nu al kan genieten van het leven en dingen kan oppakken, ik sta veel meer in mijn eigen kracht en ervaar veel meer eigenliefde. Ben enorm dankbaar dat ik dit programma heb mogen mee maken.

 

Deelnemer mei 2019:

 

In afwachting van de taxi die mij naar het vliegveld van Alicante zal brengen, schrijf ik graag in dank en vol lof over mijn ervaringen met het behandelprogramma in Spanje. Toen ik hier in begin april aankwam, zat ik al meer dan een halfjaar in de ziektewet met een burn-out en aanverwante klachten. Ik was mezelf kwijt, enige vorm van stabiliteit en zekerheid in mijn leven waren ver te zoeken en ik twijfelde over iedere beslissing. Met de basispsycholoog in Nederland, een mindfulnesstraining en veel zelfonderzoek had ik wat kleine stapjes gezet, maar het moment dat de bedrijfsarts vond dat ik weer naar mijn werk moest omdat “de drempel anders te hoog zou worden”, wist ik al dat dat veel te vroeg was. Toch ging ik, en stortte verder en dieper in nog dan daarvoor. De ontdekking van het bestaan van het behandelprogramma puur bij toeval in een zoekopdracht op Google, was als een geschenk uit de hemel: ik wist eindelijk weer iets zeker, dat dit holistische programma voor mij precies was wat ik nodig had. De beslissing om mij aan te melden is zonder meer de beste in lange tijd. Dankzij de afstand van mijn gewone leven, inclusief de dagelijkse prikkels, aanwezigheid van bekenden, patronen, uitgeholde paden, maar ook qua taal, cultuur en klimaat, heb ik de ruimte ervaren om te onderzoeken wat mij nu echt scheelde. Het intensieve en veelomvattende programma bood mij enerzijds de structuur en verzorging die ik thuis, in mijn eentje, niet meer voor elkaar kreeg, en anderzijds de rust om grote beslissingen weer aan te durven. Ik voel dat de verbinding is hersteld met mijn zelfvertrouwen dat ik als twintiger kende, het vertrouwen dat ik er mag zijn, en dat het universum al wat ik nodig heb verschaft. Het is pril, en ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik zie die voor het eerst niet met angst, uitputting en pessimisme tegemoet, maar met nieuwsgierigheid, nieuwe kracht en, nogmaals, vertrouwen. Mijn dank aan het warme, betrokken en deskundige team is groot. Nee, het is geen vakantie, hier onder de Spaanse zon. Het was hard werken, het was een heftige, intense, bewogen tijd, en ik ben heel gelukkig dat ik deze stap heb gezet. Met heel mijn hart beveel ik een ieder die is vastgelopen dit behandelprogramma aan.

 

Deelnemer maart 2019:

 

Van februari 2019 t/m maart 2019 heb ik het behandelprogramma in Spanje mogen volgen. Dit was voor mij een heel intensief programma, waar ik onwijs veel aan heb gehad. Het ging voordat ik naar Spanje ging echt heel slecht met mij, ik wilde niks, had totaal geen plezier meer in het leven, depressief en sloot mezelf volledig af van iedereen. Doordat ik weg was uit mijn omgeving kon ik mij volledig focussen op mijn eigen herstel. Door de weekplanning had ik meteen structuur in mijn dag. Het programma, de individuele therapie, de groepstherapie, de sport, de voeding, de e-health, de yoga en het bewust inplannen van ontspanning, heeft er voor gezorgd dat ik me na 5,5 week zo veel beter ben gaan voelen en dat ik de tools en kennis had om dit alles thuis te gaan toepassen. Dit is echt te danken aan de zorgprofessionals daar. Ik had en heb nog steeds zin om dingen te ondernemen. Ik geniet weer van de dingen die ik doe. Ben inmiddels weer aan het werk en voel me echt heel fijn. Ik ben heel dankbaar voor de kans die ik heb gekregen het programma te volgen, en ik zou het aan iedereen aanraden waarmee het slecht gaat en die niet meer weet wat te doen.

 

Deelnemers februari 2019:

 

Het intensieve behandelprogramma heeft voor mij een grote toegevoegde waarde gekend en heeft dat nog steeds. Een intensief professioneel traject waarbij het aan duidelijkheid, richting en constante niet ontbrak. Een volledig dagprogramma met zorg en aandacht volgens een holistische aanpak. De 5 ½ week heb ik als zwaar ervaren maar met een duidelijk doel. Ik heb het gevoel dat door de dagelijkse therapieën, zowel individueel als groep, mijn herstel duidelijk heeft versneld. Zowel inzicht, dus acceptatie, van de klachten als ook de curatieve en preventieve maatregelen welke mij bij gebracht zijn hebben mij inzichten gegeven waardoor ik snel kon herstellen. Groot pluspunt is de keuze van de locatie. Je bent letterlijk afgeschermd van de “boze buiten wereld”. Dit betekende voor mij dat er geen externe prikkels waren en dat ik daardoor geheel en voor de volle 100% aan mijzelf kon werken. Mede door de excellente en professionele opstelling van alle begeleiders, zowel fysiek als mentaal en facilitair kan ik niets anders zeggen dat je hier te maken hebt met zorgprofessionals. Mensen die betrokken zijn met je.

 

Het behandelprogramma in Spanje heeft mij zoveel gebracht. Het moment van aankomst, ben je gelijk zo ontwricht dat het niet anders kan dat alle patronen, overlevingsstrategieën zichtbaar worden. Hierdoor kom je zo snel op de kern van je problemen. Dit heb ik niet bij andere manieren van therapie ervaren. Ik heb altijd gezegd dat ik iedereen die te kampen heeft met een burn-out of depressie Spanje gun. Ik ben het wandelende visite kaartje en voel me gezegend dit te hebben mee mogen maken.

 

Deelnemers januari 2019:

 

Het intensieve programma heeft mij zodanig geholpen dat ik grotendeels van de klachten af was toen ik weer naar huis ging. De holistische benadering in combinatie met de professionele therapeuten heeft ervoor gezorgd dat ik nieuwe inzichten heb gekregen waar ik ook nu nog veel baat bij heb. Ook was de behandeling goed georganiseerd: er was een overzichtelijk en duidelijk dagprogramma wat werd begeleidt door bekwame therapeuten. De individuele therapie was erg intensief: vier x per week. Dit was niet altijd makkelijk maar heeft wel veel positieve impact op mij gehad. Niet eerder heb ik een zo doeltreffende therapie gevolgd, waar ik ook nu nog dagelijks profijt van heb. Ik zou eenieder die in een soortgelijke situatie belandt van harte dit behandeltraject aanbevelen.

 

Van 09-01-02019 tot 16-02-2019 februari heb ik het behandeltraject in Spanje gevolgd. Voor mij is dit levensreddend geweest. Doordat ik uit mijn omgeving ben gegaan en de zorg voor anderen tijdelijk niet had en daarbij ook veel minder triggers had, heb ik aan mijn eigen herstel kunnen werken. Er is zeer goede begeleiding en ik voelde me veilig om me aan de verschillende werkwijzen over te geven. De dagelijkse therapie, afgewisseld met gedoseerd bewegen, mindfulness, hartcoherentie etc. en ook het begrip en herkenning van de klachten in de groep, hebben mij veel inzichten en handvatten gegeven om om te gaan met burn-out/ depressie. In Spanje ben ik opgeklommen uit het diepste dal dat ik ooit in mijn leven tot dusver heb gehad, de depressie. Ik gun iedereen soortelijke klachten heeft een kans op deze behandeling. Het is doeltreffend, het herstel gaat sneller waardoor het kostenbesparend zal zijn. 

 

Deelnemers december 2018:

 

Eind 2018 heb ik het intensieve behandeltraject gevolgd in Spanje. Het kwalitatieve en intensieve behandeltraject heeft mij veel goeds opgeleverd en ik heb er nog steeds baat bij. De zorgprofessionals hebben mij in 6 weken tijd meer geholpen dan alle andere zorgprofessionals waar bij ik voor dit intensieve behandeltraject al 1,5 jaar lang in behandeling was. Door de intensieve behandeling hebben de zorgprofessionals zeer grote doorbraken kunnen maken met de weg naar het herstel van mijn klachten. Zonder de kracht van het behandelprogramma had ik niet vertrouwd op een toekomst met o.a. veerkracht, door jullie kwalitatieve behandelingen hebben jullie mij krachtige handvatten gegeven en daar ben ik jullie tot de dag van vandaag zeer dankbaar voor. Het was een intensieve periode waar alles zeer goed op elkaar was afgestemd, het behandeltraject heb ik mede hierdoor zeer positief en professioneel ervaren. Deze ervaringen draag ik nog steeds bij me en ik zal ze ook altijd nog in het dagelijks leven blijven gebruiken. Deze behandeling heeft het verschil gemaakt in mijn herstel. Bedankt.

 

Het programma heeft bij mij heel veel losgemaakt, ik heb heel veel kunnen verwerken, kunnen oplossen en hoewel ik twijfel had over hoe het na Spanje zou gaan met me, kan ik met veel vreugde vertellen dat ik vrijwel direct weer een ontzettend leuke baan heb gevonden en het ontzettend goed gaat. Nogmaals bedankt voor alles en heel veel succes in de toekomst. Ik gun iedereen die ervoor in aanmerking komt zo'n prachtig en waardevol traject als ik heb gehad. 

 

Deelnemer november 2018:

 

Het behandeltraject in Spanje heeft mijn leven verandert . Doordat ik uit de drukte thuis was kon ik goed op mijzelf richten. Doordat er elke dag een vast schema is met individuele therapie ,mindfullness , groepstherapie , yoga en sporten. Hierdoor kom  je weer tot jezelf.  1 vaste behandelaar waarbij ik altijd terecht kon, zo fijn. EMDR training gehad . Ook hier zo blij van geworden.  Ik stond nooit open voor mindfullness maar ik heb zoveel geleerd over balans vinden en genieten van de mooie momenten. Ik geniet hier nog elke dag van dat ik dit geleerd heb.  Groeps therapie, nou dat zag ik niet zitten, maar daar heb ik zoveel aan gehad. Dat het in Spanje is is super fijn , lekker weer daar word je blij van en een heerlijke omgeving. Omdat het ver van je eigen huis is is de kans van slagen groter. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik de kans heb gekregen om dit behandeltraject te mogen volgen. Ik kan zeggen dat ik er nog steeds elke dag profijt van heb.

 

Deelnemers april 2018:

 

Samenvattend kan ik stellen dat ik enorm veel baat heb gehad bij het behandeltraject in Spanje. Tijdens het traject, en toen ik terugkwam, ging het veel beter met mijn klachten. Ik had meer energie en was veel vrolijker en positiever. Ook mijn omgeving merkte na terugkomst op hoe veel ik qua klachten en als persoon was veranderd. Nu, anderhalf jaar later, heb ik nog altijd veel profijt van het behandeltraject. Wat ik daar heb geleerd, breng ik nog elke dag in de praktijk, waardoor ik mij zo veel beter ben gaan voelen. Ik vind het werkelijk het perfecte behandeltraject voor stress-gerelateerde psychische klachten.

 

Een uitgebreid, intensief en zeer goed opgesteld traject, waarbij op een professionele manier aandacht is voor alles wat van belang is voor psychisch herstel. Mijn ervaring was zeer positief, omdat het mijn klachten heeft verminderd en ik mezelf positief heb kunnen ontwikkelen. Ik heb dan ook veel geleerd, bijvoorbeeld over de juiste voeding en het belang van sport bij psychisch herstel, wat ik daar en na afloop thuis in de praktijk heb kunnen toepassen. Daarnaast heb ik veel geleerd over het belang en de positieve effecten van ontspanning, yoga en mindfulness. Bovendien heb ik veel opgestoken van de individuele therapieën en groepstherapieën, waaronder over de oorzaken van stress-klachten en de manieren om deze aan te pakken. Indien je al een tijd kampt psychische klachten en deze thuis nauwelijks/langzaam verminderen, zou ik dit programma zeker aanraden! Mijn ervaring is namelijk dat, door alle onderdelen van het programma en de intensiviteit ervan, tijdens het traject niet alleen je klachten verminderen, maar je ook meer over jezelf en je klachten leert en handvatten krijgt aangereikt waarmee je na afloop ook thuis weer verder vooruitgang kunt boeken. Ik ben dan ook erg blij dat ik aan het programma heb deelgenomen!

 

Deelnemers maart 2018:

 

Ik heb het traject in Spanje als zéér waardevol ervaren en ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik deel heb mogen nemen aan dit programma. De reden om dit traject te starten was om te herstellen van psychische klachten, maar het heeft mij zoveel meer gebracht dan dat. Ik heb geleerd om weer in contact te komen met mijn lichaam. Ook heb ik ervaren hoe het is om fysiek en mentaal in balans te zijn. Een mate van balans die ik nog nooit van mijn leven eerder had ervaren. Het programma heeft mij zowel fysiek als mentaal veel sterker en vooral bewuster gemaakt. Ik ben niet alleen met meer energie naar huis gegaan, maar vooral met een bewustere manier van leven.
Ik zie het als een enorm geschenk dat ik heb mogen deelnemen aan het behandelprogramma. Het team van gemotiveerde professionals heeft alles in huis om je verder te helpen. Wellicht nog verder dan je vooraf voor mogelijk had gehouden. Je zult het echt zelf moeten doen, maar alle middelen om te komen tot succes liggen er voor je klaar.

 


De multidisciplinaire aanpak zit goed in elkaar.  Er is veel aandacht voor mentale inspanning /ontspanning en fysieke inspanning/ontspanning en het opnieuw vinden van balans daartussen. Het programma lijkt eerst te vol te zitten voor iemand met psychische klachten, maar achteraf zie je dat je daardoor ontzettend veel vooruitgang boekt. Ritme en genoeg fysieke uitdaging is essentieel voor herstel. De groepstherapie  2x per week, MBCT 2x per week en de individuele therapie 5x per week helpen je inzicht te krijgen in je problematiek en je patronen en geven je handvatten deze patronen te doorbreken en nieuwe patronen te ontwikkelen.

 

Ik heb zo ontzettend veel geleerd. Het voornaamste wat ik heb geleerd is het opnieuw balans vinden in inspannen en ontspannen. Er is dus een duidelijk verschil tussen mentaal moe zijn en fysiek moe zijn en die moeheid onderzoeken en dan de juiste activiteit kiezen om deze moeheid tegen te gaan heeft ervoor gezorgd dat ik me sterker ging voelen en weer beter ging slapen. Daarnaast is het super leerzaam om in zo’n setting in een nieuwe groep te komen waarin patronen die je hebt zichtbaar gemaakt worden. Tijdens de individuele therapie kon ik daarmee dan aan de slag en kreeg ik naast inzicht ook tools om patronen te veranderen. Ook is mijn zelfbeeld positiever geworden en weet ik beter wat ik wil en wat mijn grenzen zijn. Ik snap ontzettend goed dat het spannend is om de stap te nemen. Toch had ik nu niet op het punt kunnen zijn waar ik nu sta zonder het volgen van dit behandelprogramma. Ik was al een jaar ziek voordat ik mee mocht met het programma en tot dat moment bleef ik maar vastlopen zonder vertrouwen dat ik hier ooit uit zou komen. Inmiddels anderhalve maand na het programma ben ik alweer 16 uur aan het werk en dat het goed gaat komen met mij, dat weet ik zeker.

 

Deelnemers februari 2018:

 

Het is bijna niet te omschrijven wat het behandelprogramma in Spanje voor mij heeft betekent. Familieleden en vrienden reageerden bij thuiskomst met: ‘Wát is daar met jou gebeurt, het lijkt wel of je een bevrijding hebt door gemaakt.’ Voor mij is het behandeltraject hét kantelpunt in mijn herstel van depressie en burn-out geweest. De wortel van mijn problematiek is dusdanig goed behandeld dat ik sindsdien gezond kan functioneren en me erg gelukkig voel. Ik kwam – na eerder al jaren therapieën te hebben gevolgd- in maart 2018 eindelijk ‘met lege rugzak’ thuis. Met zelfvertrouwen en hoop, fysiek weer fit. Dat, na jaren van wanhoop, minderwaardigheidsgevoelens, telkens terugkerende problemen in het dagelijks leven en vermoeidheidsklachten. Een maand na thuiskomst ben ik gaan solliciteren. Inmiddels werk ik bijna 1,5 jaar een 24 urige werkweek. Dit gaat goed. Daarnaast ben ik privé diverse nieuwe activiteiten aangegaan, die ik jarenlang wenste maar niet durfde aan te gaan. Alles met succes. Nu in augustus 2019 kan ik steeds zeggen: het gaat sinds maart 2018 écht goed met me! Ik voel me zeer bevoorrecht dat ik de mogelijkheid kreeg om aan dit programma deel te nemen. Dit dankzij een gedegen behandeltraject, begeleid door kundige, bevlogen, professionele behandelaren.

 

Compleet en kundig. Ik vond de 1 op 1 gesprekken nuttig omdat het meer inzicht geeft over jezelf. Ook het fysieke proces gaf me inzicht over hoe de situatie aan te pakken. Alles aangaan, ook de minder leuke dingen want daar ligt vaak het stukje waar de veranderingen moeten plaatsvinden.

 

Deelnemer januari 2018:

 

In januari 2018 mocht ik gelukkig deelnemen aan het behandeltraject. Dankzij alle zorgprofessionals heb ik een hele inzichtelijke, leerzame en het belangrijkste, een genezende behandeling gehad. De psychotherapeuten, sportdocente, mindfulltherapeuten, yogalerares, bestuurders, enz zijn zeer professioneel. Het gaat nu super goed met me. Ik ben weer aan het werk in mijn eigen functie. Ik was een controlefreak en ben nu een veel relaxter persoon en kan de zaken beter relativeren. Eindelijk heb ik balans in mijn leven gevonden zowel privé als in mijn werk waardoor ik meer kan genieten. Als ik niet had kunnen deelnemen aan het traject weet ik zeker dat ik niet zo snel weer was hersteld van mijn burn-out. Dan had het echt nog wel enkele jaren kunnen duren. Ik kan het behandeltraject alleen maar aanraden aan anderen gezien wat het mij en mijn medecursisten gebracht heeft. We hebben nog steeds contact en ik zie dat ook zij allemaal een positieve ontwikkeling hebben doorgemaakt. Ik ben gigantisch dankbaar dat ik dit behandeltraject heb mogen volgen.

 

Deelnemer oktober 2017:

 

Ik omschrijf het traject als intensief en inzichtgevend. Het is een breed traject waarbij gekeken wordt naar de persoon in zijn geheel. Alles word je uit handen genomen, waardoor je echt de tijd krijgt om aan je problemen te werken. Het is een professioneel team, met verschillende expertise, welke goed samenwerkt en vertrouwen uitstraalt. Ondanks dat het een groepsproces is, is de behandeling en dus de ervaring voor iedereen verschillend. Hierdoor ontstaat zorg op maat. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb durven nemen, want je moet er behoorlijk voor uit je comfortzone stappen. Ik heb in korte tijd veel over mezelf geleerd en echt stappen kunnen maken, ook voor de toekomst. Ik heb echt enorm veel geleerd op allerlei gebieden. Dit is niet in woorden te vatten. Ook heb ik veel handvatten gekregen, zodat ik ook in de toekomst veel beter met tegenslagen om kan gaan. Voor mij waren het echte levenslessen en ben dan ook erg dankbaar dat ik traject heb mogen doorlopen! Dit gun jij jezelf toch ook!


Deelnemer juli 2017:

 

In 2017 heb ik een intensief behandelprogramma in Spanje gevolgd. Veel te lange tijd doorgaan met een te heftige baan heeft mij doen opbranden. Ik ging in eerste instantie, en de bedrijfsarts met mij, uit van een langdurig traject en herstel. Echter, toen ik hoorde van het behandelprogramma in Spanje wilde ik deze kans meteen met beide handen aangrijpen. Om echt in ruim vijf weken tijd volledig met mijzelf aan de slag te kunnen en inzicht te krijgen in hoe dit was ontstaan maar ook hoe ik dit een volgende keer kan voorkomen. Middels psychotherapie, yoga, mindfulness, groepstherapie en nog allerlei andere aangeboden therapie vormen heb ik mijzelf stukje bij beetje kunnen terugvinden. In de omgeving van Spanje waar je even helemaal weg bent van je eigen vertrouwde omgeving en waar ik rust heb kunnen vinden. Met deze combinatie; tot rust en tot inzichten komen hebben mijn herstel enorm verspoedigd. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik het behandeltraject heb mogen volgen! 

 

Deelnemer juni 2017:

 

Nooit eerder had ik zoveel baat gehad bij therapie, wat mijns inziens komt door de Holistische manier van werken. De cognitieve gedragstherapie, de ontspanningsmethoden en de ademhaling coherentie training en de therapie groep, ik ervoer maximale aandacht voor lichaam en geest.

 

Deelnemer april 2017:

 

WARM

Warm door de zon, Warm door de betrokkenheid van de medewerkers, Warm door de fijne locatie, Warm door de herkenning in de groep! De therapie heeft mij laten inzien dat ikzelf de mogelijkheid heb om minder spanning in mijn lijf te ervaren. Helemaal weg zijn van thuis, even geen rol als moeder etc hebben mij ruimte gegeven om vol overgave aan mezelf te kunnen werken, dit gevoel er ook zelf te mogen zijn heb ik vast kunnen houden in mijn leven na het behandelprogramma. Het deelnemen aan een groep heb ik als erg fijn ervaren (zag daar wel tegenop) je herkent veel dingen bij elkaar en kunt elkaar bemoedigen. Ook ervoer ik het groepsproces als erg leerzaam voor mijn  individuele proces. Gun jezelf deze weken! De locatie, de passie van de medewerkers zullen jou inspireren om aan jezelf te werken op een  doeltreffende manier die bij jou past. De weken vliegen voorbij en voor je het weet ben je weer thuis en denk je met heimwee terug aan de tijd in Spanje.