Voor wie

Voor wie zijn wij

Wij zijn er voor mensen met een hooggeplaatste functie, topsporters en topartiesten die vanwege de hoge druk waaronder zij staan burn-out klachten hebben ontwikkeld. Door ons individuele behandeltraject en het maatwerk dat wij bieden met onze innovatieve behandelmethode kunnen onze cliënten weer snel en duurzaam doorgaan met wat zij belangrijk vinden in hun leven.


Sophie Hilbrand vraagt BN-ers naar hun burn out


 

Leven onder extreme druk

De stress die een hooggeplaatste functie in het bedrijfsleven, in de politiek, of een carrière als topsporter of topartiest met zich meebrengt, kan extreme vormen aannemen en vergroot het risico op een een burn-out. Bij dit leven in de spotlights zijn alle ogen op je gericht als je een prestatie moet leveren. Of dat nu de media is die je beoordeelt, het land dat op je rekent als je het vertegenwoordigt als topsporter, of de financiële druk die je voelt om in de bloei van je carrière zoveel mogelijk geld te verdienen, voor jezelf, je gezin en de mensen die voor je werken. Het hangt allemaal af van jou als persoon. En ondanks dat je vaak een heel netwerk om je heen hebt, de uiteindelijke druk rust op jouw schouders alleen, om de prestatie te leveren waarvoor jij verantwoordelijk bent. Zoveel mensen zijn afhankelijk van jouw aanwezigheid en prestaties dat afzeggen of uitstellen niet mogelijk lijkt. Het team dat je om je heen hebt geeft soms tegenstrijdige adviezen of heeft tegenstrijdige belangen, wat spanningen en conflicten kan veroorzaken en uiteindelijk ook kan leiden tot emotionele uitputting.

Het leven van een topartiest, topsporter of CEO speelt zich vaak af ver buiten de thuissituatie en de vertrouwde, veilige omgeving. Een reizend bestaan en veel hotels brengen met zich mee dat je leegte ervaart zonder de vertrouwde mensen om je heen. Dit is een extra stressor in het bestaan en brengt risico’s met zich mee om de ervaren lege momenten op te vullen op een niet constructieve manier, zoals ongezond eten, seksuele escapades en middelengebruik. Alles wat zich voordoet, wat je zegt, wat je doet ligt onder een vergrootglas en wordt beoordeeld door grote groepen mensen, de media etc en iedereen vindt dat hij of zij het recht heeft om zijn mening ongenuanceerd te uiten. Sociale media levert nog eens extra bijdrage aan de hoge druk. Daarbij is het vele reizen erg vermoeiend en met name als je in verschillende tijdzones verblijft, wat negatieve invloed heeft op je slaapritme. Als je dan onvoldoende tijd neemt om te rusten, ontstaat er herstelschuld. De weinig flexibele agenda en de deadlines die behaald moeten worden bemoeilijken nog eens extra om toe te komen aan voldoende rust.

Er ontstaat vaak een negatieve spiraal. Je gaat slechter voor jezelf zorgen, om te kunnen blijven voldoen aan de eisen die gesteld worden. Dit kan zijn door passief te worden, uit verbinding met mensen te gaan of geïrriteerd te reageren, maar ook door te gaan overcompenseren met bijvoorbeeld sport, waarmee je je lichaam verder uitput, of overtraind raakt. Deze overlevingsstand zorgt er tevens voor dat het je niet meer lukt om jezelf te observeren en te doen wat goed voor je is en je verliest de regie over jezelf, waardoor je door blijft gaan op de ingeslagen weg, zonder dat de energie die je erin stopt nog resulteert in de waardering die het je oplevert. Het negatieve effect op je zelfvertrouwen wat deze situatie met zich meebrengt versterkt nog eens de negatieve spiraal waarin je vast bent komen te zitten.

Uniek intensief programma op maat

PROvida heeft veel ervaring in de behandeling van cliënten die onder extreme druk moeten functioneren in hun werk en/of dagelijkse leven. We hebben een intensief behandelaanbod ontwikkeld om te herstellen van je klachten; je vermoeidheid, stress, somberheid en spanning, maar juist ook om het beste uit jezelf te halen op alle gebieden! Het resultaat is een duurzame verandering van jezelf. Over de diverse onderdelen van het behandelprogramma kun je meer lezen onder het kopje "behandelprogramma Spanje".

Het VIP programma is geheel individueel en sluit volledig aan op jouw specifieke behoeftes, om binnen optimale omstandigheden efficiënt en doelmatig in korte tijd zeer goede resultaten te bereiken. Dit volledig afgestemd op jouw veeleisende agenda. De omgeving biedt veel privacy, afgeschermd van media en druk van buitenaf. Ons team van 7 professionals staat voor je klaar om samen te werken aan een snel en blijvend herstel, opdat je binnen korte tijd weer kan starten met het opbouwen van werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Privé vervoer van en naar de luchthaven wordt verzorgd door PROvida.

Na een uitgebreide intake in Nederland, wordt een behandeling geheel op maat voorgesteld, rekening houdend met jouw wensen en mogelijkheden en je werkzaamheden. Na het intensieve behandeltraject in Spanje, wordt een plan gemaakt voor het na-traject in jouw werk- en leefsituatie, dat parallel zal lopen aan het weer opbouwen van werk en verantwoordelijkheden in het dagelijkse leven. Op deze wijze wordt de behandeling geïntegreerd in de praktijk. Veelal heb je er baat bij om na het behandeltraject en na-traject terug te komen op de behandellocatie in Spanje voor een korte nabehandeling.

Er komt meer en meer erkenning voor het gevaar van burn-out bij mensen die onder extreme druk staan en gelukkig is er nu ook een behandeling die goed aansluit.


Het PROvida VIP programma bestaat uit:Een behandelprogramma, geheel aangepast aan je agenda.

   Lees meer over
ons behandelprogramma

 
Een geheel individueel traject, op maat gemaakt.
Een ervaren en deskundig behandelteam van 11 professionals ten dienste van 1 cliënt.
In een helende omgeving, afgeschermd van media en druk van buitenaf.
Zeer intensief, innovatief behandeltraject met groot aangetoond effect binnen korte tijd.
Een volledig gevuld, holistisch behandelprogramma.
24-uur bereikbaarheid tijdens de behandeling in Spanje en een passend nazorgtraject in de eigen omgeving.
Medische check-up aan het begin behandeltraject.
Privé vervoer van en naar de luchthaven.